امامزاده محسن (ع)
بقعه امامزاده محسن، بر فراز تپه ای در دامنه شمالی کوهستان لوند و در انتهای دره سرسبز و مصفای برفین ( وفرجین) قرار گرفته و به همین دلیل به امامزاده کوه نیز شهرت یافته است.
این دره به علت امتداد شرقی به غربی، در تمام ساعات روز، از تابش نور خورشید بهره می گیرد.
فاصله امامزاده کوه تا شهر همدان، حدود 15 کیلومتر است که مسیر ان از شهر مریانج و روستای سولان، توئین، موئین وفرجین می گذرد.
در روی مقبره امامزاده محسن، اثری از سنگ قبر مشاهده نمی شود، اما در حاشیه صندوقی چوبی، هویت امامزاده به نام محسن بن علی النقی بن الحسین بن زید بن الحسن المجتبی (ع) و تاریخ ساخت صندوق به سال 935 هجری نوشته شده و با تکرار صلوات تزئین شده است.
این بقعه، مدفن یکی از اصحاب حضرت علی (ع) به نام ابودجانه انصاری نیز هست.
تاریخ ساخت بنای بقعه ، بر اساس شناسنامه آن، قرن هفتم هجری است، که به دوره ایلخانیان می رسد. این بنا تا کنون چند بار مرمت شده و شباهت زیادی به بنای "هفتاد و دو تن" در ساروق اراک دارد و به شماره 824 مورخه 5/10/47 در فهرست آثار تاریخی به ثبت رسیده است.
روی گور امامزاده، آثاری از سنگ قبر دیده نمیشود و گورهای صحابه را نیز سکویی با پوشش کاشی پوشانده است. روی قبر امامزاده یک صندوق چوبی با حاشیهبندی و طرحهای شکیل هندسی وجود دارد که در داخل حاشیه آن هویت امامزاده و صلوات بر محمد و آلمحمد به گونهای زیبا در میان گل و بوتههای ظریف تکرار شده و تاریخ ساخت آن نیز 935 هجری نوشته شده است. روی این صندوق ضریحی به نسبت بزرگ از چوب به صورت مشبک و گرهبندی قرار گرفته است.