جهش تولید | جمعه، ۲ آبان ۱۳۹۹

دلمه میوه و تره بار - show-content

 

 

نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

دلمه میوه و تره بار

دلمه میوه و تره بار


دلمه یک غذا نیست بلکه یک گروه غذایی است که خود شامل انواع دلمه ها در طعم و رنگ های مختلف میشود. دلمه ها به عنوان پیش غذا بر روی میز ایرانی رنگ و لعاب خاصی به میز میدهند . علاوه بر تنوع رنگ دلمه بسته به لایه بیرونی که در آن قرار گرفته است طعم و مزه متفاوتی را به مواد درونی دلمه میدهد . دلمه علاوه بر ابن گروه انواع دیگری از جمله دلمه برگ مو و .... نیز دارد. مواد لازم: لپه ... نیم پیمانه برنج ... 2 پیمانه گوشت چرخ کرده ... 300 گرم پیاز ... 1عدد ترخان و مرزه و نعنا 50گرم تره وجعفری 100گرم شوید و سیر ساقه ای یا پیازچه 75 گرم رب گوجه فرنگی ... 3 قاشق غذا خوری نمک فلفل زردچوبه ... به میزان لازم زعفران آب زده ... 2 قاشق غذا خوری سس دلمه : رب گوجه ... 1پیمانه سرکه ... 2 قاشق غذا خوری شکر ... 2 قاشق غذا خوری آب ... یک پیمانه روغن مایه ... نصف پیمانه ادویه های مختلف (نمک فلفل کاری نعنا خشک ...)... کمی طرز تهیه مایه دلمه: پیاز را خرد کرده تفت دهید گوشت را اضافه کرده تفت داده تا آب آن کشیده شود سپس سبزی را اضافه کنید تفت دهید سپس رب را اضافه کنید تفت دهید لپه را که از قبل پخته اید به مواد به همراه برنج آبکش شده بیفزایید یک لیوان آب اضافه کرده به همراه ادویه میگذاریم بماند با حرارت ملایم و ظرف در بسته تا تنگ آب شود . در آخر میتوان یک قاشق رب انار اضافه کرد . مایه آماده است. برای این نوع دلمه مغز کلم را گرد از پایین بریده و در آورید آب را با نمک جوش آورده و کلم را 5-6 دقیقه در آب بیندازید و در آورید برگ ها را با دقت که بریده نشوند جدا کنید اگر به برگ خام رسیدید دوباره در آب جوش بیندازید و کار را ادامه دهید. میتوانید از کلم قرمز هم استفاده کنید که برای حفظ رنگ آن یک پیمانه سرکه در آب بریزید. پیاز سفید که سر آن را بریده در آب جوش میندازید درون آن را خالی کرده و مواد دلمه را بریزید و در پیاز را بگذارید و با یک خلال دندان آن را ببندید. فلفل دلمه ای سر آن را بریده داخل آن را تمیز کرده 2-3 دقیه در آب جوش به آن شک دهید. کدوی درشت انتخاب کنید گردن آن را زده در آب جوش بیندازید و درون آن را خالی کنید. ته گوجه را به اندازه یک سکه در بیاورید درون گوجه را کمی خالی کنید 1-2 دقیقه در آب جوش بیندازید داخل را کامل خالی کنید به اندازه ای که نازک نشه مواد دلمه را ریخته پولک را بزارید و با خلال دندان ببندید. سیب زمینیپوست کنده یک لایه از روی آن بر دارید درون آن را با قاشق بتراشید مواد دلمه را درون آن ریخته در آن را ببندید. دلمه ها را کف ظرف چیده میتوانیم کف ظرف را برگ بچینیم (برگ مو یا کلم یا کاهو) یا از یک ظرف چدنی استفاده کنیم که حرارت کمتر بخورد . ته ظرف کمی سس ریخته دلمه ها را میچینیم در ظرف را بسته روی حرارت ملایم میگذاریم هر چند دقیقه کمی سس روی دلمه ها میریزیم و باز در ظرف را میبندیم.