مشارکت همگانی برای فرهنگ کتابخوانی
تحلیل و تفسیر خبر

این روزها کمتر خانه ای را پیدا می کنیم که گنجه ای بزرگ یا کوچک، مملو از کتاب های نو و کهنه را در کنج دل خود جای نداده باشد که اگر چه نشان از سطح آگاهی اهل خانه دارد اما جای غلتیدن انگشت بر روی جلد خاک خورده آن از دستان خالی از سخاوت فرهنگی صاحبخانه خبر می دهد.
به گزارش ایرنا وقتی به گنجه کتاب های خانه سرک می کشیم در لابه لای کتاب های جدید و قدیمی خود، کتاب هایی را می یابیم که ورق زدن آن خاطرات و تجربیات شیرین گذشته را در ذهن مرور می کند و با نگاه به صفحات آن انگار دفتر روزگار ناآگاهی های پیشین خود را ورق می زنیم اما با گذر از آن، با تلی از کتاب های بی استفاده مواجه می شویم که سالیان سال است بعد از خوانده شدن به کناری گذاشته شده و تنها زحمت نگهداری آنها بر دوش ما سنگینی می کند.
اینجاست که باید فکری برای این کتاب های تلمبار شده در گنجه خود بکنیم، آستین سخاوت را بالا بزنیم و با اهدای آن به کتابخانه های عمومی، آگاهی پنهان شده در لابلای برگ های خاک خورده آن را به دیگران هدیه کنیم تا شاید با اهدای این کتاب ها، چراغی در تاریکی زندگی دیگران روشن و بر فروغ دانش در اذهان عموم جامعه بیفزاییم.
اگر همه شهروندان و ارگان ها و ادارات ، کتاب های غیر ضروری و خوانده شده خود را که دیگر استفاده ای ندارد به کتابخانههای عمومی شهر خود هدیه کنند نه تنها مخازن کتابخانهها غنی تر می شوند بلکه امکان استفاده اقشار روستایی و محروم از کتاب نیز فراهم می شود.
گسترش این فرهنگ به نوعی مشارکت همگانی در حمایت از کتابخانههای عمومی و فراهم کردن امکان استفاده عموم مردم از کتابهای مفید و بلااستفاده موجود در منازل و ادارات و همچنین ترویج سنت حسنه اهدای کتاب است.
طرح اهدای کتاب یا نذر کتاب از طرحهای ویژه نهاد کتابخانههای عمومی است که در راستای ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی و غنیسازی کتابخانه ها به اجرا درآمده و در تمام طول سال ادامه دارد و 24 آبان تا یکم آذرماه که هفته بزرگداشت کتاب و کتابخوانی است بهترین فرصت برای آغاز این حرکت فرهنگی در جامعه است.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان همدان، امسال در نخستین روز از ایام بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار بیش از یک هزارو 200 جلد کتاب به کتابخانه عمومی شهید مطهری شهرستان فامنین اهدا شد که نمونه ای کوچک از گسترش این حرکت فرهنگی در استان است.
معاون امور کتابخانه های استان همدان با بیان اینکه سرانه کتاب در استان همدان 64 کتاب به ازای هر 100 نفر است گفت: طرح اهدای کتاب یا نذر کتاب در استان همدان با استقبال خوبی مواجه شده است
حسن عرفانی افزود: هم اکنون 126 هزار روستا با جمعیت بالای یک هزار و 500 نفر در استان همدان وجود دارد که 87 مورد از از این روستاها فاقد کتابخانه روستایی هستند که طرح اهدای کتاب اهدای کتاب میتواند در این زمینه بسیار کمک رسان باشد.
مدیرکل امور کتابخانه های استان همدان نیز با بیان اینکه از سال 93 تاکنون بیش از 200 هزار نسخه کتاب به کتابخانه های استان اهدا شده است گفت: اهداکنندگان کتاب میتوانند حضوری یا با ثبت آدرس خود در تلفن گویای 32670518 اعلام آمادگی کنند تا ماموران این نهاد خود به این افراد مراجعه کرده و کتابها را دریافت کنند.
عاطفه زارعی با بیان اینکه در 6 ماهه نخست سالجاری بیش از 35 هزار جلد کتاب به کتابخانههای استان اهدا شده است گفت: هم اکنون یک میلیون و 200 هزار جلد کتاب در کتابخانه های استان وجود دارد و 111 باب کتابخانه در استان همدان فعال است که 63 باب از این کتابخانه ها شهری و 48 باب کتابخانه روستایی است .
وی با تشویق مردم به اهدای کتاب اظهار کرد: مردم میتوانند با اهدای کتاب، دانایی را به دیگران هدیه دهند و زمینه ارتقای دانش و اطلاعات را فراهم کنند.
وی کتابخانههای عمومی، روستایی و مناطق محروم را مقصد کتابهای اهدا شده دانست و گفت: رساندن این کتابها به مناطقی که به آنها نیاز دارند بسیار مورد توجه است.
زارعی خاطرنشان کرد: از آنجا که برخی علاقمند به مطالعه هستند، اما ممکن است کتابی به اندازه کافی یافت نشود تا در دسترس آنها قرار گیرد، اهدای کتاب میتواند در این زمینه کمک رسان باشد.
مدیرکل امور کتابخانه های استان همدان گفت:هم اکنون نسخه های خوب و قدیمی از کتاب ها در دست مردم و اداره ها است که این کتاب ها به مروز زمان فرسوده می شوند.
زارعی از شهروندان خواست اگر منابع قدیمی در دست دارند دراختیار امور کتابخانه ها قرار دهند تا با ارائه خدمات تخصصی در کتابخانه ها بر روی این کتاب ها و نگهداری آنها در فضاهای مناسب مانع از بین رفتن این هویت های فرهنگی کشورشوند.
هم اکنون 60 هزارو 780 عضو فعال از خدمات امور کتابخانه های استان همدان استفاده می کنند و 3.46 درصد جمعیت استان در کتابخانه ها عضو هستند.
مطالب مرتبط:
-
عطش سیری ناپذیر ورزش در حاشیه شهر همدان با وجود کمبود امکانات
-
هوشمندسازی مدارس، خروج از رویکرد سنتی آموزش
-
جشنواره گردو، فرصت توسعه مهد طلای سبز
-
جایگاه نامناسب ورزش در مدارس
-
شاهراه حمل و نقل جاده ای غرب کشور در انتظار نهضت آسفالت
-
جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی به ملایر
-
اطلس ورزشی همدان بر مدار محرومیت زدایی
-
رسیدگی به وضعیت کارتن خواب ها
-
ویژگی های اخلاقی رسول اکرم (ص)
-
میلاد پیامبر
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|